L'INSTITUT BELLVITGE ESTÀ D'ANIVERSARI

VISITEU LA PESTANYA BENVINGUDA.

dissabte, 8 d’abril del 2017

Funcionament provisional del "Instituto Nacional de Bachillerato Mixto nº 3 de Hospitalet". Curs1976/1977

Mentre s’acabaven les obres, el problema de manca de places d’ensenyament secundari al barri persistia. Pel mes de maig de 1976 al diari En Lucha es denunciava l’aturada de les obres de l’institut de Bellvitge i la manca d’equipaments escolars, guardaries, ambulatoris, mercats, col·lectores, asfaltat de carrers, mentre es construïa un nou bloc, fet de desencadenà una forta oposició del veïnatge de Bellvitge. El dia 3 de juliol de 1976 s’organitzà una marxa veïnal que anà fins a   l’ajuntament per demanar més places de preescolar, E.G.B. i B.U.P. ja que en poc temps s’ocuparien 800 habitatges i farien falta aules per a 650 nens. Els pares de Bellvitge exposaren que hi havia locals sense ocupar que podrien emprar-se en cas d’emergència o instal·lar barracons.

El 28 de juliol hi havia 120 matriculats de B.U.P. per a l’institut de Bellvitge, que, segons va publicar la premsa, estudiarien en unes aules prefabricades que es construirien a la confluència del carrer Campoamor amb l’avinguda de Vilanova, a l’altra banda de la via, al barri del Gornal. El 26 d’agost encara no havien començat les obres dels mòduls prefabricats. L’ajuntament plantejà utilitzar provisionalment un local de dues plantes a la Rambla Marina. Malgrat que el propietari pujà el preu del lloguer de manera escandalosa, s’arribà a un acord. En aquests moment hi havia 275 inscripcions per a primer de B.U.P. per estudiar als prefabricats. El 4 de setembre el diari La Prensa explicava que no s’havien començat les obres dels pavellons prefabricats, mentre seguia obert el període matriculació.

           L’antiga regidoria era el parvulari de l’escola La Marina, 
               aquí es van fer  les primeres classes del nostre institut
Finalment, després de tantes dificultats, els alumnes van poder començar el curs ocupant un altell al costat del col·legi La Marina que a la planta baixa tenia el parvulari del col·legi amb 5 aules per a alumnes de 4 anys i 2 aules per a alumnes de 5 anys. Com que els 6 grups de l’institut no hi cabien feien torns: de 8 a 14h diürn i a les 17 h nocturn. Els alumnes matriculats a l’institut foren adscrits al COPEM, (INB mixto nº 2 de Santa Eulàlia). La primera promoció va tenir sis grups de primer de B.U.P., un total de 260 alumnes del quals, els grups A,B,C i D eren diürns (165 alumnes) i els grups E i F del nocturn (96 alumnes). 

Les matèries que tenien en el seu pla d’estudis eren: Religión, Lengua, Historia, Matemáticas, Ciencias, Idioma (francès), Dibujo, Educación Física, Música i Religión. 

EL PRIMER SEGELL 
El primer Claustre es va celebrar el dissabte 23 octubre a les 10h 30’. En aquest primer claustre encara no havien estat assignats els professors d’Educació Física, de Religió, de Música i d’anglès. Per part dels alumnes participaren en el Claustre, un delegat per curs a proposta del professor Salvador Valiente, cap del seminari de Ciències. Els presents plantejaren les deficiències de les instal·lacions:  només hi havia pissarres de 1 m2, mancaven penja-robes per a la sala de professors, aigua als lavabos, calefacció, taules de professors a les aules, finestres. No hi havia laboratoris ni biblioteca, només unes taules i pissarres petites de primària que foren cedides per l’ajuntament.






Encara abans de l'acabament de les obres, aquell curs van haver d'ocupar un segon emplaçament provisional.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada